Wat is mediation?

Wat is mediation?

Mediation is niets anders dan het oplossen van uw conflict of een kwestie onder begeleiding. Een groot voordeel van mediation is, dat een zaak vaak sneller wordt opgelost dan wanneer die voor de rechter komt. Daarom is het in veel gevallen goedkoper. Om wat voor soort conflict het ook gaat, zolang er van beide kanten bereidheid bestaat om over een oplossing te onderhandelen, heeft mediation kans van slagen.

Doordat u en de wederpartij zelf met de oplossing komen, sluit de oplossing vaak ook beter aan op de wensen van u en de ander. De kans op een duurzame afspraak en een redelijke verstandhouding is na een succesvolle mediation dan ook groter dan bij een rechtszaak.

WANNEER is mediation mogelijk? 

Bij mediation komt u samen met de wederpartij tot een oplossing. Het gaat er daarbij minder om wie er juridisch ‘gelijk’ heeft, maar om een oplossing die voor iedereen aanvaardbaar is. Zolang er van beide kanten bereidheid bestaat om naar een oplossing te zoeken, heeft mediation kans van slagen.

Is mediation iets voor mij, doe de zelftest:            

ht="20px"]omgangsregeling, echtscheiding kinderen, convenant echtscheiding, kinderen echtscheiding, uit elkaar gaan, ouderschapsplan opstellen. kind s

eiding, echtscheiding rechten, pensioen scheiding, scheiden van tafel en bed, mediator scheiden, hulp bij scheiding, kosten scheiding echtscheiding met kind, scheiding kind, informatie echtscheiding, echtscheidingsbemiddelaar [scheiding tafel en bed], tafel en bed, echtscheiding huwelijkse voorwaarden, huwelijkse voorwaarden, mediator, mediation, [convenant echtscheiding], echtscheiding regelen, echtscheiding verdeling, echtscheiding bemiddeling, ouderschapsplan, kosten echtscheiding, beschikking echtscheiding, uit elkaar samen huis, kinderen en scheiding, advies echtscheiding, uit elkaar samen woning

Call Now Button